Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Fasulye Turşusu Kavurması

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Meşhur Kradeniz taze fasulye turşusu kavurması tarifi.

yaklaşık 4 kişilik

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fasulye Turşusu Kavurması

Turşu için:

750 g taze fasulye
1 poşet Dr. Oetker Turşukur
3 ½ su bardağı su
2 ½ çay bardağı sirke

Fasulye kavurması için:

1 adet kuru soğan (orta boy)
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Fasulye turşusunun hazırlanışı

Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine Turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın ve kavanozlara sığacak boyutlarda kesin. 2 adet 500 ml'lik kavanoza doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu turşu suyunu kepçe yardımı ile fasulyelerin olduğu kavanozlara ağzına kadar doldurun ve kapaklarnı sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşu hazır olur.

2

Fasulye kavurmasının hazırlanışı

Bir kavanoz fasulye turşusunu açın ve suyunu süzün. Derin bir kaba alın ve üzerine soğuk su dökün. 2-3 saat tuzunun çıkması için bekletin. Süre sonunda suyunu süzün.

Kuru soğanı küp şeklinde doğrayıp tavaya alın. Üzerine zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte açık sarı renk oluncaya kadar karıştırarak kavurun. Üzerine suda bekletip süzdüğünüz fasulye tuşusunu ilave edin. 3 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine suyu ekleyin, arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Tamamen suyunu çekince 3 dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Fasulye Turşusu Kavurması

Porsiyon / Servis 100 g / ml