Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıkpare

(0)
4 8 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Margarin veya tereyağı ile hazırlayabileceğiniz fındıklı bir kurabiye tarifi.

Yaklaşık 20 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıkpare

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı öğütülmüş fındık

Üzeri için:

fındık (bütün)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin. Şekerli vanilin ekleyip bir kaşık ile iyice karıştırın. Bir karıştırma kabı içerisinde margarini veya tereyağını şekerle iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip çırmaya devam edin. Şekerli vanilinli unu ekleyip yoğurun. Öğütülmüş fındığı da ekleyip yoğurmaya devam edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Topların üzerine birer adet bütün fındık batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.