Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Futbol Topu

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puding dolgulu futbol şeklinde bir kek.

Yaklaşık 10 porsiyon

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Futbol Topu

Dolgu:

2 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
5,5 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı
40 g sütlü çikolata (ufalanmış)

Hamur:

200 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
4 yumurta (orta boy)
1,5 - 2 su bardağı un
3 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

3 - 4 yemek kaşığı marmelat veya tanesi süzülmüş reçel

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (30x40 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Dolgu

5,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığı ve çikolatayı ilave edip karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Margarin ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini yarım dakika çırpın. Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin, karışıma ekleyip 2 dakika çırpın.

Hazırladığınız hamurun 2/3'sini kalıbın bir tarafına dökün, kalıbın 2/3'sini kaplayacak şekilde yayın. Kalan hamura kakao ve sütü ilave edin, karıştırıp kalıptaki boş bölüme yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Şekillendirme ve servis

Beyaz kek için kartondan kenarları 4 cm olan bir altıgen kesin. Kakaolu kek için de kenarları 4 cm olan bir beşgen kesin. (Altıgen için 8 cm çapında, beşgen için de 6.8 cm çapında birer daire kesip daha sonra kenarlarını 4'er cm kesebilirsiniz.)

Bu şablonlarla beyaz kekten altıgenler, siyah kekten de beşgenler kesin. 24 cm çapında çukur bir kabın içini streç film ile kaplayın. Ortadan siyah ile başlayarak kestiğiniz kekleri kabın içine futbol topu şeklinde sıralayın. Hazırladığınız pudingi dökün. Kalan kek parçaları ile üzerini kaplayın, streç film ile kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

4

Süre sonunda topu servis tabağına ters çevirin, fırça yardımı ile hafif ısıttığınız reçeli sürün ve dilimleyerek servis yapın.