Glutensiz Baklava

(0)
2 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan cevizli baklava tarifi.

Yaklaşık 15 dilim

biraz zaman alır 60 dakika Vejetaryen Glutensiz

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Baklava

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Hamur:

7 yemek kaşığı süt
50 g yoğurt
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
0,5 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı

Açmak için:

1 su bardağı Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası

Arası ve üzeri için:

75 g eritilmiş tereyağı

İç malzeme:

1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve sirkeyi derin bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine glutensiz sade unu ekleyin ve iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Elinizde yuvarlayıp tezgaha sıralayın ve üzerlerini kapatın. Nişasta serptiğiniz tezgah üzerinde her bir topu 12 cm çapında açın. Açtığınız hamurlardan 6 adedini aralara nişasta serperek üst üste koyun. Daha sonra bu 6 adet hamuru hep birlikte açarak kalıbın boyutuna getirin. Kalıba alın ve üzerine tereyağı sürün. İkinci 6 adet hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve kalıba alın. Üzerine tereyağı sürün ve cevizi serpin. Kalan hamurları da aynı şekilde açın ve aralara tereyağı sürerek kalıba yerleştirin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Kalıptaki baklavayı bıçak ile kare dilimlere kesin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine sürün. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Fırından çıkan baklavayı 5 dakika bekletin ve üzerine hazırladığınız soğuk şurubu dökün. 2-3 saat bekletip servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.