Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Baton Ekmek

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çölyak hastaları ve gluten duyarlılığı olanlar için Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan pratik glutensiz ekmek tarifi.

10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Baton Ekmek

Malzemeler:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 - 1,5 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Un karışımını çırpma kabına alıp üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık su ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile orta devirde 2-3 dakika karıştırın. Hamuru kalıba alıp üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından alıp 10 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Tel üzerine alıp soğumaya bırakın.