Flag

Glutensiz Baton Ekmek

10 - 12 dilim
Kolay
80 dk.
Çölyak hastaları ve gluten duyarlılığı olanlar için Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan pratik glutensiz ekmek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 poşetDr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1 - 1,5 çay kaşığıtuz
1,5 tatlı kaşığıtoz şeker
2,5 çay bardağıılık su
2 yemek kaşığısıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Un karışımını çırpma kabına alıp üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık su ve sıvı yağı ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile orta devirde 2-3 dakika karıştırın. Hamuru kalıba alıp üzerini kapatın ve 30 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Beklettiğiniz hamuru fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alıp 10 dakika bekletin ve kalıptan çıkarın. Tel üzerine alıp soğumaya bırakın.