Flag

Glutensiz Havuçlu Kek

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Nefis havuçlu kek tarifini glutensiz de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
3yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısıvı yağ
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
2 adetrendelenmiş havuç
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derecelerde ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanillin ve sıvı yağı ilave edip 1 dakika daha çırpın. Glutensiz sade un karışımını ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın. Rendelenmiş havuç ve cevizleri ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın ve 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.