Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine toz şeker, su, sıvı yağ, yumurta ve şekerli vanilini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın ve yayın. Kalan hamura kakao ve suyu ekleyip mikser ile 1 dakika çırpın. Beyaz hamurun üzerine yayın. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekli vererek karıştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta