Flag

Glutensiz Mantarlı Kiş

6 porsiyon
Orta
120 dk.
Dr. Oetker Glutensiz Sade Un ile hazırlanan lezzetli bir kiş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
6 adet pişirme kalıbı (Ø 14 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
150 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığıyoğurt
0,5 çay kaşığıtuz
1yumurta akı
Dolgu
500 gmantar
3yumurta
1yumurta sarısı
0,5 su bardağısüt
0,5 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ
1,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
0,5 demetdereotu
0,5 çay kaşığıkarabiber

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1

Dolgunun hazırlanışı

Mantarları yıkayıp suyunu iyice süzün, 2-3 mm kalınlığında dilimleyip tavaya alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp bir tabağa dökün ve soğumaya bırakın. 3 yumurta, 1 yumurta sarısı, süt, tuz, karabiber ve sıvı yağı bir çırpma kabına alın ve el çırpıcısı ile 2 dakika çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve dereotunu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine soğuyan mantarları ilave edin ve karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Sade un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı, yoğurt, tuz ve yumurta akını ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika bekletin.


Fırın kaplarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile hafifçe bastırarak kalıpların taban ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. Mantarlı karışımı hamurların üzerine paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp ılık servis yapın.