Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta akı, yarım yumurta sarısı, şekerli vanilin, tarçın ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp birlikte ayrı bir kaba eleyin, üzerine öğütülmüş bademi ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı diğer yumurtalı karışıma iki seferde ekleyerek mikserin hamur karıştırıcı uçları ile toplam 2 dakika çırpın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru kalıbın tabanına bastırarak yayın. Üzerine, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak çilek marmeladını yayın. Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri çilek marmeladının üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Yarım yumurta sarısı ile sütü karıştırıp hamurların üzerine sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkartıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay