Flag

Glutensiz Mozaik Pasta

Yaklaşık 25 - 30 dilim
Orta
300 dk.
Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlanan mozaik pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
100 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığısu
1yumurta
Puding
1 paketDr. Oetker Glutensiz Kakaolu Puding
3 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
Picture - Dr. Oetker Glutensiz Kakaolu Puding
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Bisküvilerin hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, su ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan cevizden daha büyük parçalar alın, 10 cm uzunluğunda rulolar hazırlayıp fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme

Soğuyan bisküvileri elinizle bir kabın içine iri parçalara kırın. Soğuyan pudingi üzerine dökün ve kaşık ile karıştırın. Karışımı streç film üzerine alıp 20 cm uzunluğunda ve 10 cm çapında bir rulo şekli verin. Streç film ile sarıp dondurucuda 3-4 saat bekletin.

5

Servis

Servisten 20-25 dakika önce dondurucudan çıkarın. Süre sonunda dilimleyin ve bekletmeden servis yapın.