Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Glutensiz Mozaik Pasta

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Glutensiz ürünler ile hazırlanan mozaik pasta tarifi.

Yaklaşık 25 - 30 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Mozaik Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez)
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı su
1 yumurta (orta boy)

Puding:

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Kakaolu Puding
3 su bardağı süt

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Bisküvilerin hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, su ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan cevizden daha büyük parçalar alın, 10 cm uzunluğunda rulolar hazırlayıp fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme

Soğuyan bisküvileri elinizle bir kabın içine iri parçalara kırın. Soğuyan pudingi üzerine dökün ve kaşık ile karıştırın. Karışımı streç film üzerine alıp 20 cm uzunluğunda ve 10 cm çapında bir rulo şekli verin. Streç film ile sarıp dondurucuda 3-4 saat bekletin.

5

Servis

Servisten 20-25 dakika önce dondurucudan çıkarın. Süre sonunda dilimleyin ve bekletmeden servis yapın.