Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Helvalı Tart

Tereyağlı tart tabanı üzerinde tahin helvalı tavukgöğsü ile hazırlanan tarif.

yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Helvalı Tart

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2 su bardağı süt
25 g margarin
50 g sade-kakaolu tahin helvası
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Üzeri için:

50 g sade-kakaolu tahin helvası
1,5 yemek kaşığı limon suyu
0,5 çay bardağı süt

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
ceviz

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Unu bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru kalıba alın, tabanı kaplayacak ve 2 cm yüksekliğinde kenar oluşturacak şekilde eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve dondurucuda 15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Süre sonunda hazırladığınız hamuru fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın, üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tahin helvasını küçük küpler şeklinde kesin ve soğuyan tavukgöğsüne ilave edin. Cevizleri de ekleyip kaşık ile yavaşça karıştırın. Soğuyan tartın tabanına hazırladığınız dolguyu yayın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Fırını ızgara programında 200°C'ye ayarlayıp çalıştırın.

Tahin helvasını çatal ile ezin. Üzerine limon suyunu ekleyin ve çatal ile ezerek karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek pürüzsüz bir yapı oluncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı tartın üzerine yüzeyi kaplayacak şekilde yayın. Fırının üst rafında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika bekletin.

4

Süsleme ve servis

Fırından alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini pekmez ve ceviz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.