Flag

Hindistan Cevizli Ay Kurabiye

Yaklaşık 14 adet
Orta
70 dk.
Badem ezmeli, Hindistan cevizli, kuru kayısılı ay şekilli kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
100 gbadem ezmesi (küp şeklinde doğranmış)
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağıHindistan cevizi rendesi
3 yemek kaşığısüt
50 gyumuşak margarin
4 - 5 yemek kaşığıun
1 su bardağıince doğranmış kuru kayısı
1 adetyumurta
Üzeri için
70 gbitter çikolata
0,5 su bardağıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Badem ezmesi, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, Hindistan cevizi, süt, margarin ve unu bir kaba alın. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Kayısıları ilave edip 1 dakika daha çırpın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru tezgah üzerinde rulo şeklinde uzatın ve 14 eşit parçaya kesin. Hamur parçalarını tezgah üzerinde 8 cm boyunda, uç kısımları ince olacak şekilde rulo halinde uzatın. İki ucunu içe doğru kıvırarak ay şekli verin. Hazırladığınız parçaları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

4

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kurabiyelerin uç kısımlarını çikolataya batırıp Hindistan cevizine bulayın. Tel ızgara üzerine sıralayın, çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.