Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Ay Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Badem ezmeli, Hindistan cevizli, kuru kayısılı ay şekilli kurabiye tarifi.

Yaklaşık 14 adet

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Ay Kurabiye

Malzemeler:

100 g badem ezmesi (küp şeklinde doğranmış)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
3 yemek kaşığı süt
50 g yumuşak margarin
4 - 5 yemek kaşığı un
1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı
1 adet yumurta (orta boy)

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
0,5 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Badem ezmesi, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, Hindistan cevizi, süt, margarin ve unu bir kaba alın. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Kayısıları ilave edip 1 dakika daha çırpın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru tezgah üzerinde rulo şeklinde uzatınve 14 eşit parçaya kesin. Hamur parçalarını tezgah üzerinde 8 cm boyunda, uç kısımları ince olacak şekilde rulo halinde uzatın. İki ucunu içe doğru kıvırarak ay şekli verin. Hazırladığınız parçaları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

4

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve çukur bir kaseye boşaltın. Kurabiyelerin uç kısımlarını glazüre batırıp Hindistan cevizine bulayın. Tel ızgara üzerine sıralayın, glazür donuncaya kadar bekletip servis yapın.