Flag

İncirli Kayısılı Parfe

Yaklaşık 8 porsiyon
Kolay
350 dk.
Krem şanti ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Bombeli derin metal kap (20 cm)

Malzemeler

Parfe karışımı
3 - 4 adetkuru kayısı
3 - 4 adetkuru incir
150 gkakaolu petit beurre bisküvi
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
1 yemek kaşığıportakal kabuğu rendesi
9 - 10 adetyarım ceviz
Karamel sos
1 çay bardağıtoz şeker
30 gtereyağı
0,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kuru kayısı ve kuru incirleri yumuşaması için ayrı kaplar içinde sıcak suda yaklaşık 10 dakika bekletin, daha sonra süzün ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Bisküvileri eliniz ile kırarak ufalayın.

2

Karışımın hazırlanışı

Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız kuru kayısı ve kuru incir, kakaolu bisküvi, ceviz ve portakal kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın. Kalıba streç film serin ve üzerine yarım cevizleri sıralayın. Krem şantili karışımı döküp düzeltin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 5-6 saat bekletin.

3

Karamel sosun hazırlanışı

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarın, streç filmi açın ve ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine karamel sos dökün, arzuya göre kuru kayısı ve kuru incir ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.