Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İncirli Kayısılı Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Krem şanti ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir parfe.

Yaklaşık 8 porsiyon

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İncirli Kayısılı Parfe

Parfe karışımı:

3 - 4 adet kuru kayısı
3 - 4 adet kuru incir
150 g kakaolu petit beurre bisküvi
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
9 - 10 adet yarım ceviz

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos

Kalıp:

Bombeli derin metal kap (20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kuru kayısı ve kuru incirleri yumuşaması için ayrı kaplar içinde sıcak suda yaklaşık 10 dakika bekletin, daha sonra süzün ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Bisküvileri eliniz ile kırarak ufalayın.

2

Karışımın hazırlanışı

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız kuru kayısı ve kuru incir, kakaolu bisküvi, ceviz ve portakal kabuğu rendesi ekleyerek karıştırın. Kalıba streç film serin ve üzerine yarım cevizleri sıralayın. Krem şantili karışımı döküp düzeltin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 5-6 saat bekletin.

3

Servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarın, streç filmi açın ve ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine karamel sos dökün, arzuya göre kuru kayısı ve kuru incir ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.