Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Islak Kurabiye

(0)
4 28 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu şuruplu kurabiye. Sunumlar için farklı, leziz, şerbetli bir tarif.

Yaklaşık 25 - 30 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Islak Kurabiye

Şurup:

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hamur:

125 g yumuşak margarin
1 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 - 4 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 - 2,5 su bardağı un

preparation

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri bir tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynama başladığında ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 3 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

Margarin, yumurta, toz şeker, sıvı yağ, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri bekletmeden soğuk şuruba teker teker batırıp çıkarın. Soğutup servis yapın.