Flag

Ispanaklı Pasta

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
120 dk.
Ispanaklı kek ile hazırlanan ahududulu pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
200 gıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1 - 1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağısıvı yağ
Islatmak için
1 su bardağısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıdondurulmuş ahududu
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1 çay bardağıiri kırılmış badem
Üzeri için
1 çay bardağıdondurulmuş ahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Ispanak yaprakları, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin, kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve çırpmaya devam edin. Hazırladığınız ıspanak püresini ilave edip hamura karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Üst katını ters çevirerek servis tabağına alın. Kekin üzerini süslemek için iç kısmından eliniz ile 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış kek parçaları alın. Servis tabağındaki keki sütün yarısı ile ıslatın.


Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2 yemek kaşığını üzeri için ayırın. Kalan krem şantiye ahududu, limon aroması ve bademleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın. Ayırdığınız krem şantiyi kekin üzerine yayın ve kek kırıklarını serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.