Flag

Kahveli Parfe

Yaklaşık 8 dilim
Orta
40 dk.
Vanilyalı puding ve çikolatalı krem şanti ile hazırlanan kahveli parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Derin metal kap (16 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 yemek kaşığıçözünebilir kahve
200 gkakaolu petit beurre bisküvi (ufalanmış)
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız
1

Karışımın hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve kahveyi ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp ufalanmış kakaolu bisküvileri ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.


Kabın iç kısmını streç film ile kaplayın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Bisküvili puding ile karıştırın ve hazırladığınız kaba boşaltın. Üzerini düzeltip kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve donuncaya kadar yaklaşık 6-8 saat bekletin.

2

Çikolatalı sos

Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğumaya bırakın.

3

Servis

Parfeyi dondurucudan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sos döküp yıldız şeklindeki pasta süsü ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.