Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kakaolu Kek

(0)
4 22 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Temel kek hamuruna kakao ilave ederek hazırlanan iki renkli kek.

10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kakaolu Kek

Hamur:

275 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
7 yemek kaşığı süt
3 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığı süt

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile yüksek devirde 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurun 2/3'ünü hazırladığınız kalıba alın ve üzerini düzeltin. Çırpma kabında kalan hamura kakao ve sütü ilave edip karışıncaya kadar çırpın. Kakaolu hamuru kalıptaki hamurun üzerine boydan boya dökün ve çatalla kenarlardan dibe doğru spiraller çizip iki hamuru birbirine karıştırarak şekil verin. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresinin 13. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına sürerek pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 55 Dakika

3

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.