Flag

Kakaolu Karamelli Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
60 dk.
Kızılcık marmeladı dolgulu karamelli pasta tarçınlı ve esmer şekerli kurabiyeler ile süsleniyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
0,5 su bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
50 goda sıcaklığında tereyağı
1yumurta
1 çay bardağıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu ve kaplama
1 su bardağıkızılcık marmeladı
0,5 çay bardağısu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için
1 çay bardağısüt
Karamel sos
1 çay bardağıtoz şeker
30 gtereyağı
0,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarlarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında bir şerit kesin ve kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ ve kakaoyu bir çırpma kalıbına alın. Üzerine pandispanya unu ilave edin ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından alın, 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve tarçını bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Tereyağı, yumurta, esmer şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve eliniz ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Sincap, tavşan ve ceylan gibi hayvan şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve kaplama

Picture - Karamelli Pasta asama 1

Kızılcık marmeladını derin bir kaba alın, üzerine suyu ekleyin ve çatal veya el çırpıcısı ile 1 dakika kadar hızlıca çırpın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin, üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. 1,5 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağındaki pandispanyayı süt ile ıslatın. Kenar kısmına halka şeklinde bir şerit krema sıkın. İçe doğru 2 cm boşluk bırakıp daha küçük bir halka daha sıkın. Yine boşluk bırakarak orta kısma da krema sıkın. Bıraktığınız boşluklara hazırladığınız kızılcık marmeladını koyun. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Pastayı kaplayın, buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

5

Karamel sosun hazırlanışı

Picture - karamelli pasta asama 2

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kurabiyeleri süsleyin. Servisten önce pastanın kenarlarına karamel sos sıkın ve kurabiyeleri sıralayın.