Flag

Kakaolu Pandispanya (24-26 cm)

Yaklaşık 10 - 12 kişilik
Orta
120 dk.
Farklı pastalar hazırlayabileceğiniz ve şeker hamuru ile kullanabileceğiniz taşıyıcı temel kakaolu pandispanya tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
150 gun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao (tepeleme)
5yumurta
125 gtoz şeker
1 yemek kaşığısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao (tepeleme)
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Picture - Kakaolu-Pandispanya-2.JPG

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin.


Picture - kakaolu-pandispanya-asama-3-4.jpg

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilin ve sıvı yağı ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

3
Picture - Kakaolu-Pandispanya-5.JPG

Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.


Picture - kakaolu-pandispanya-asama-6-7.jpg

Pişirme kağıdını ayırıp enlemesine iki veya üçe kesin.