Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalburabastı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Revani ürünü ile hazırlayabileceğiniz pratik kalburabastı tarifi.

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalburabastı

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Revani
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı sıvı yağ
150 g yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Şurup:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Revani karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine süt, sıvı yağ, margarin ve unu ekleyerek iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın. Ortalarına ceviz koyup kapatın, rende veya kalbur üzerinde hafifçe bastırarak yuvarlayın ve hamurun yüzeyine tırtık şekli verin. Tepsiye sıralayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Şurup

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve kalburabastıların üzerine dökün. İkinci bir tepsi ile üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.