Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 210 °C
Turbo pişirme: 200 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, su ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ısıdaki ocakta kaynatın. Hazırladığınız un karışımını kaynayan suya tek seferde ekleyin. Oluşan hamuru düşük ısıda 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve çırpma kabına koyun. Kabuk tutmaması için üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın. Yumurtaları soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikserin çırpıcı uçları ile 6-7 dakika çırpın.
Hamuru 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine 7-8 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Süt ve pastacı kremasını tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp margarini ilave edin ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Soğuyan pastacı kremasını mikser ile 2 dakika çırpın ve krema sıkma torbasına doldurun. Eklerlerin içine sıkarak doldurun ve servis tabağına sıralayın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Bir tatlı kaşığı ile eklerlerin üzerine kaplayacak şekilde dökün. Antep fıstığı serpin ve buzdolabına alın. 1-2 saat bekletin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar