Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalp Desenli Rulo Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kırmızı renkli hamur ile kalpler oluşturarak hazırlanan kakaolu rulo pasta.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalp Desenli Rulo Pasta

Renkli hamur:

1 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
0,5 su bardağı un
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Kakaolu hamur:

0,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Rulo için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

30x35 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Renkli hamurların hazırlanışı

Yumurta, toz şeker, eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Unu ekleyin ve bir süre daha çırpın. Kırmızı jel renklendiriciyi ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız hamuru pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu ince kesin. Fırın tepsisine serdiğiniz pişirme kağıdının üzerine küçük kalpler şeklinde aralıklı sıkın.

3

Kakaolu hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini alın. Mikser ile 3 dakika çırpın. Sıvı yağı ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisindeki kalplerin üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde gezdirerek dökün. Kaşığın tersi ile bastırmadan yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

35x45 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız keki bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın. Keki, desenler altta kalacak şekilde ters çevirin ve pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Pastacı kremasını 2 çay bardağı soğuk süt ile çırpın. Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın. İkisini birleştirip 1-2 dakika daha çırpın. Soğuyan keki açın ve hazırladığınız kremayı üzerine yayın. Pişirme kağıdını ayırarak rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.