Kalıbı margarin ile yağlayıp unlayın ve çubukları yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, limon suyu ve yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve fındık kırığını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıbın üç bölmesine paylaştırın. Kalan hamura kakaoyu ekleyin ve yarım dakika çırpın. Kakaolu hamuru da kalan bölmelere paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalplerin kenarlarını spatula ile kalıptan ayırın ve çıkarın.
Sosu 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp kahveyi ilave edin ve arada karıştırarak soğutun. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kalpleri süsleyin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta