Flag

Kalp Lolipoplar

Yaklaşık 6 adet
Orta
70 dk.
Kalp şeklinde iki renkli lolipoplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker 6'lı Kalpli Lolipop Kurabiye Kalıbı

Malzemeler

Hamur
75 gyumuşak margarin
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
2yumurta
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay bardağıfındık kırığı
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
2 - 3 çay kaşığıçözünebilir kahve

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayıp unlayın ve çubukları yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, limon aroması ve yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve fındık kırığını ilave edip mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıbın üç bölmesine paylaştırın. Kalan hamura kakaoyu ekleyin ve yarım dakika çırpın. Kakaolu hamuru da kalan bölmelere paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalplerin kenarlarını spatula ile kalıptan ayırın ve çıkarın.

3

Sosun hazırlanışı ve süsleme

Sosu 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp kahveyi ilave edin ve arada karıştırarak soğutun. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kalpleri süsleyin.