Flag

Karadutlu Dondurma

Yaklaşık 20 adet
Orta
40 dk.
Vanilyalı puding, karadut ve krem şanti ile hazırlanan aromatik dondurma.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Malzemeler

Karadutlu karışım
1 su bardağıkaradut
2 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
0,5 su bardağıkaradut
0,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
Sos için
10 - 12 adetkaradut
2 yemek kaşığısu
1 çay kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Karadutlu karışımın hazırlanışı

1 su bardağı karadutu mutfak robotunda püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı süt, 1 su bardağı krema ve puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Yarım su bardağı karadutu mutfak robotunda püre haline getirin ve bir çırpma kabına alın. Üzerine yarım çay bardağı soğuk süt ve krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4 dakika çırpın. Üzerine soğuyan karadutlu pudingi ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

Karadutları mutfak robotunda püre haline getirin ve küçük bir tencereye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı su ve mısır nişastasını ekleyip kaşık ile karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir kaseye boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Süsleme ve servis

Servisten 15-20 dakika önce tatlıyı dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp kaselere alın. Üzerlerine karadutlu sos dökün ve bekletmeden servis yapın.