Unu derin bir kaba eleyin. Maya, şekerli vanilin ve toz şekeri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Eritilmiş tereyağını bir tabağa alın. Ceviz, toz şeker ve unu ikinci bir tabağa alıp kaşık ile karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Karamel sos poşetini yağlanmış kalıbın tabanına dökün. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Top hamurları teker teker önce tereyağına, ardından cevizli karışıma bulayın ve kalıbın içine sıralayın. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın ve 15 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi
Hazırlama:140 dk.OrtaYaklaşık 6 kişilik