Flag

Karamelli Muzlu Tart

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Pastacı kremalı, karamel soslu muzlu tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 28 cm)

Malzemeler

Hamur
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Gourmet Kakao
1 poşetDr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
Karamel sos
1 çay bardağıtoz şeker
30 gtereyağı
0,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Yarım muz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Tart kalıbını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un, kakao ve vanilinli hamur kabartma tozunu ekleyip düşük devirde yaklaşık 1 dakika daha çırpın. Süre sonunda hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Süre sonunda fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan ters çevirerek çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Karamel sosun hazırlanışı

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Dolgunun hazırlanışı

Pastacı kremasını süt ile 2 dakika çırpın. Karamel sosun yarısını kekin üzerine yayın. Üzerine pastacı kremasını yayın. Muzu dilimleyin ve dilimleri yarılarına kadar kremaya batırarak sıralayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Karamel sos ile süsleyin ve servis yapın.