Unu bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, su, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Hamuru sarın ve buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
Tartolet kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Hamuru buzdolabından alın ve tezgahta kısa bir süre yoğurun. 10 eşit parçaya bölün ve eliniz ile hafif bastırarak kalıpların içine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alın ve tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Bir adet muzu enlemesine üçe kesin. Eşit ölçülerde 10 parça olacak şekilde kesin. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ısıdaki ocağa alın, toz şekeri serpin ve muz dilimlerini üzerine sıralayın. Şeker eriyip karamelize olunca diğer taraflarını da pişirin. Ocaktan alın ve üst süslemede kullanmak için soğumaya bırakın. İkinci muzu dilimleyin.
Soğuyan tartoletlerin içerisine fındık kırığı ve muz dilimlerini paylaştırın. Üzerlerine karamel sosu dökün. Soğuyan tavukgöğsünü 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve üzerlerine sıkın. Karamelize muz ve fındık kırığı ile üzerlerini süsleyip servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay