Flag

Karışık Çikolata Parçalı Kurabiye

Yaklaşık 35 - 40 adet
Kolay
20 dk.
Bitter, beyaz ve sütlü çikolata parçaları ile hazırlanan tereyağlı kurabiye.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
1,5 çay bardağıyoğurt
100 geritilmiş tereyağı
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 paketDr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ilave edin ve yoğurun. Çikolata parçalarından 1 yemek kaşığı üzeri için ayırıp kalanları hamura ekleyin. Kısa bir süre yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine sıralayın. Ayırdığınız çikolata parçalarını hamurların üzerlerine hafifçe bastırarak yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.