Kartopu Pastası

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kayısı reçeli dolgulu, çikolatalı, rom aromalı pasta.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kartopu Pastası

Hamur:

80 g bitter çikolata
150 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao (25 g)

Dolgu:

2 - 3 yemek kaşığı kayısı reçeli

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
4 - 5 damla rom aroması
80 g bitter çikolata

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine erimiş çikolata, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

3

Dolgunun hazırlanışı

Fırından çıkarıp soğutun. Keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. İlk katı servis tabağına alıp üzerine kayısı reçelini sürün. Üzerine ikinci katı kapatın.

4

Süsleme ve servis

Soğuk süt ve rom aromasını çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şanti ile keki kaplayın ve süsleyin.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdı üzerine döküp ince olarak yayın. Oda sıcaklığında donuncaya kadar bekletip 3x4 cm boyutlarında dikdörtgenler şeklinde kesin ve pastanın etrafına yapıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.