Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kartopu Pastası

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kayısı reçeli dolgulu, çikolatalı, rom aromalı pasta.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kartopu Pastası

Hamur:

80 g bitter çikolata
150 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

2 - 3 yemek kaşığı kayısı reçeli

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
4 - 5 damla rom aroması
80 g bitter çikolata

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine erimiş çikolata, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Karışıma ilave edip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

3

Dolgunun hazırlanışı

Fırından çıkarıp soğutun. Keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. İlk katı servis tabağına alıp üzerine kayısı reçelini sürün. Üzerine ikinci katı kapatın.

4

Süsleme ve servis

Soğuk süt ve rom aromasını çırpma kabına alıp üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şanti ile keki kaplayın ve süsleyin.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdı üzerine döküp ince olarak yayın. Oda sıcaklığında donuncaya kadar bekletip 3x4 cm boyutlarında dikdörtgenler şeklinde kesin ve pastanın etrafına yapıştırın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.