Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kat Kat Lezzet

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuvertür dolgulu tereyağlı ince kek katları.

Yaklaşık 10 - 12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kat Kat Lezzet

Hamur:

3 yumurta akı
1,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Üzeri için:

150 g kuvertür
80 g beyaz çikolata

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde köpük haline gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarıları, elediğiniz un, şekerli vanilin ve çırptığınız yumurta akını ilave edin. Mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru, kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde pişirme kağıdının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üzerini bir mutfak havlusu ile kapatın.

3

Şekillendirme ve servis

Kuvertür ve beyaz çikolatayı ayrı ayrı benmari yöntemi ile eritin. Keki 8 cm genişliğinde ve 30 cm uzunluğunda keserek toplam 5 parça elde edin. Bu uzun kek parçalarını aralarına kuvertür sürerek üst üste sıralayın. Keki karelere kesin ve servis tabağına alın. Üzerlerine kuvertür ve beyaz çikolatayı yayıp servis yapın.