Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kreması ve sütü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve margarini ilave edin. 1 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Pandispanyayı enlemesine üçe kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Sütün 1/3'ü ile ıslatın. Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. İkinci kat pandispanyayı koyun ve ıslatıp kalan kremayı yayın. Son kat pandispanyayı koyun ve ıslatın.
Pasta kremasını süt ile 3-4 dakika çırpın. Pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.
Bitter çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirip arada karıştırarak soğutun. Pastayı bitter çikolatalı sos ve pasta süsleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta