Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Katmer Poğaça

(0)
4 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Aralara tereyağı sürerek üst üste konulan ve buzdolabında bekletilerek hazırlanan poğaçalar çıtır çıtır ve çok lezzetli.

18 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Katmer Poğaça

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
2 - 3 yemek kaşığı ılık süt
2 - 2,5 su bardağı un
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı ılık süt

Sürmek için:

100 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Dolgu:

1 - 1,5 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 - 1,5 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 2-3 yemek kaşığı ılık sütü dökün. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, yumurta akı, tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun  10 eşit parçaya bölün. Her birini 18 cm çapında açın. Aralara birer tatlı kaşığı tereyağı sürerek 10 adet hamuru düz bir tabağa üst üste koyun. En üstteki hamura tereyağı sürmeyin. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış tezgahta merdane ile 40-45  cm çapında açın. 18 adet eşit üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş tarafına peynir koyun rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerlerine  sürün. Susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.