Flag

Katmer Poğaça

18 adet
Orta
40 dk.
Aralara tereyağı sürerek üst üste konulan ve buzdolabında bekletilerek hazırlanan poğaçalar çıtır çıtır ve çok lezzetli.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
2 - 3 yemek kaşığıılık süt
2 - 2,5 su bardağıun
1yumurta akı
1 çay kaşığıtuz
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1,5 çay bardağıılık süt
Sürmek için
100 goda sıcaklığında tereyağı
Dolgu
1 - 1,5 su bardağıufalanmış beyaz peynir
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
1 - 1,5 yemek kaşığısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 2-3 yemek kaşığı ılık sütü dökün. Kaşık ile birkaç kez karıştırın ve 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, yumurta akı, tuz, toz şeker ve ılık sütü ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun  10 eşit parçaya bölün. Her birini 18 cm çapında açın. Aralara birer tatlı kaşığı tereyağı sürerek 10 adet hamuru düz bir tabağa üst üste koyun. En üstteki hamura tereyağı sürmeyin. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış tezgahta merdane ile 40-45  cm çapında açın. 18 adet eşit üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş tarafına peynir koyun rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerlerine  sürün. Susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.