Unu derin bir kaba eleyin. Maya, şekerli vanilin ve toz şekeri ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.
Eritilmiş tereyağını bir tabağa alın. Ceviz, toz şeker ve unu ikinci bir tabağa alıp kaşık ile karıştırın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Karamel sosu yağlanmış kalıbın tabanına dökün. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Top hamurları teker teker önce tereyağına, ardından cevizli karışıma bulayın ve kalıbın içine sıralayın. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın ve 15 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi