Flag

Kayısılı Kakaolu Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
140 dk.
Kakao ile yoğunlaşın, kayısı ile tazelenin...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Kek
2yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1 su bardağısıvı yağ
1 su bardağısüt
2 - 2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
2 yemek kaşığısüt
0,5 su bardağıküp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

2 yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve tarçını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Düşük devirde 1 dakika daha çırpın.


Hamurun yarısını kek kalıbına dökün. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine kayısıları ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kakaolu hamuru kalıbın içindeki beyaz hamurun üzerine yayın. Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru iki hamuru birbirine spiral şeklinde karıştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından aldığınız keki 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Soğutup dilimleyerek servis yapın.