Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kayısılı Kakaolu Kek

Kakao ile yoğunlaşın, kayısı ile tazelenin...

yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kayısılı Kakaolu Kek

Kek:

2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
2 yemek kaşığı süt
0,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Dekor Şekeri Tarçınlı

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

2 yumurta, toz şeker, şekerli vanilin ve tarçını çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin. Düşük devirde 1 dakika daha çırpın.

Hamurun yarısını kek kalıbına dökün. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyip 1 dakika çırpın. Üzerine kayısıları ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kakaolu hamuru kalıbın içindeki beyaz hamurun üzerine yayın. Bir çatal yardımı ile alttan üste doğru iki hamuru birbirine spiral şeklinde karıştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 Dakika

Fırından aldığınız keki 15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup üzerine tarçınlı dekor şekeri serpin.