Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kazandibili Çilekli Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kazandibili, çilekli, bademli tart.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kazandibili Çilekli Tart

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
125 g tereyağı
3 yemek kaşığı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3,5 su bardağı süt
500 g çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı ince öğütülmüş kabuksuz badem
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Üzeri için:

1 - 2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin. Şekerli vanilin ve pudra şekerini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.

Çilekleri yıkayıp iri parçalara kesin ve tencereye alın. Üzerine toz şeker ve limon kabuğu rendesini ilave edip orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Süzgece koyun ve suyunu süzün.

3

Şekillendirme ve pişirme

35x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Hamuru buzdolabından çıkarıp biraz bekletin. Kestiğiniz pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 25x30 cm boyutlarında oval şekilde açın. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak öğütülmüş bademleri serpin. Üzerine kazandibini yayın. Çilek tanelerini sıralayın ve iri kırılmış bademleri serpin. Hamurun boş kalan kenarlarını kaldırıp içeriye doğru kapatın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Tartın kenarlarına pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.