9 cm çapındaki 8 adet ısıya dayanıklı kaseyi margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın, eleyerek karışıma ilave edin. Ceviz ve inciri de ekleyip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız kaselere paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Ilık süte kahve ve toz şekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız kekleri 5 dakika bekletip üzelerine kahveli sütü dökün ve soğumaya bırakın.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve keklerin üzerine paylaştırın. Soğutup arzuya göre farklı meyvelerle süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:80 dk.OrtaYaklaşık 8 porsiyon