Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşkül-ü Güllaç

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Güllacın farklı bir sunum şekli.

4 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşkül-ü Güllaç

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
4 su bardağı süt
4 adet güllaç yaprağı
0,5 çay bardağı iri kırılmış badem

Islatmak için:

1 su bardağı süt
0,5 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

4 adet çilek
3 - 4 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hazırlanışı

4 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.

2

1 adet güllaç yaprağını geniş bir tepsiye alın. Üzerine sıcak keşkülün ¼'ünü yayın ve badem serpin. Rulo şeklinde sarın ve daha sonra kendi etrafında dolayın. Çukur tek kişilik servis tabağına alın. Kalan 3 adet güllaç yaprağını da aynı şekilde hazırlayıp tek tek servis tabaklarına alın.

3

1 su bardağı sütü yarım çay bardağı toz şeker ile karıştırın. Ocakta karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. 5 dakika bekletip kaşık ile servis tabaklarındaki güllaçların üzerine dökün.

Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çilek ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.