Flag

Keşkül-ü Güllaç

4 adet
Orta
180 dk.
Güllacın farklı bir sunum şekli.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Keşkül
4 su bardağısüt
4 adetgüllaç yaprağı
0,5 çay bardağıiri kırılmış badem
Islatmak için
1 su bardağısüt
0,5 çay bardağıtoz şeker
Üzeri için
4 adetçilek
3 - 4 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Hazırlanışı

4 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.

2

1 adet güllaç yaprağını geniş bir tepsiye alın. Üzerine sıcak keşkülün ¼'ünü yayın ve badem serpin. Rulo şeklinde sarın ve daha sonra kendi etrafında dolayın. Çukur tek kişilik servis tabağına alın. Kalan 3 adet güllaç yaprağını da aynı şekilde hazırlayıp tek tek servis tabaklarına alın.

3

1 su bardağı sütü yarım çay bardağı toz şeker ile karıştırın. Ocakta karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. 5 dakika bekletip kaşık ile servis tabaklarındaki güllaçların üzerine dökün.


Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çilek ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.