Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşkül-ü Künefe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Keşkül ve dil peyniri ile hazırlanan künefe tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşkül-ü Künefe

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağı süt
150 g çiğ tel kadayıf
150 g eritilmiş tereyağı
75 g rendelenmiş tuzsuz dil peyniri

Şurup:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Üzeri için:

1 çay bardağı badem-bütün (çiğ)

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Keşkülün hazırlanışı

Sütü tencereye alıp üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Kadayıfların hazırlanışı ve pişirme

Kadayıfları 5-6 cm boyutlarında parçalara kopartıp geniş bir tepsiye alın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yayın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

Hazırladığınız kadayıfların yarısını kalıba yayın. Üzerine soğumuş keşkülü döküp yayın. Üzerine rendelenmiş dil peynirini serpin. Kalan kadayıfları peynirin üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

4

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

Fırından çıkan kadayıfı 15 dakika bekletip üzerine sıcak şurubu dökün.

5

Süsleme ve servis

Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun. Yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve kadayıfın üzerine serpin. Ilık veya soğuk olarak dilimleyerek servis yapın.