Flag

Keşkül-ü Künefe

Yaklaşık 12 dilim
Zor
120 dk.
Keşkül ve dil peyniri ile hazırlanan künefe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağısüt
150 gçiğ tel kadayıf
150 geritilmiş tereyağı
75 grendelenmiş tuzsuz dil peyniri
Şurup
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
Üzeri için
1 çay bardağıbadem-bütün (çiğ)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Keşkülün hazırlanışı

Sütü tencereye alıp üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

2

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Kadayıfların hazırlanışı ve pişirme

Kadayıfları 5-6 cm boyutlarında parçalara kopartıp geniş bir tepsiye alın. Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru ezmeden karıştırarak yayın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın.


Hazırladığınız kadayıfların yarısını kalıba yayın. Üzerine soğumuş keşkülü döküp yayın. Üzerine rendelenmiş dil peynirini serpin. Kalan kadayıfları peynirin üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

4

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.


Fırından çıkan kadayıfı 15 dakika bekletip üzerine sıcak şurubu dökün.

5

Süsleme ve servis

Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun. Yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve kadayıfın üzerine serpin. Ilık veya soğuk olarak dilimleyerek servis yapın.