Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Keşküllü Kadayıf Yuvaları

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şuruplu kadayıf içinde farklı bir keşkül tarifi sunumu

4 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Keşküllü Kadayıf Yuvaları

Şurup:

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Kadayıf için:

250 g çiğ tel kadayıf
100 g eritilmiş tereyağı

Süslemek için:

2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
2 - 3 yemek kaşığı ayıklanmış nar

Kalıp:

4 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şurubu derin bir kaseye alın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15-20 dakika soğutun. Üzerine bademleri ekleyin ve karıştırın.

3

Kadayıfların hazırlanışı

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Kadayıfları geniş bir tepsiye alın ve üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak kadayıfların eşit şekilde yağlanmasını sağlayın. Yağladığınız kadayıfları 4 eşit miktara bölün. İlkini tezgahın üzerine alın ve koparmadan tel tel açarak 20 cm uzunluğunda ve 12 cm eninde yayın. Kalıbı üzerine koyun, böylece kalıbın altında kalan kadayıflar taban olacaktır. Dışta kalan kadayıfları da çember oluşturacak şekilde kalıbın etrafına sarın. Böylece piştikten sonra kadayıftan kase elde etmiş olacaksınız. Kalan kadayıfları da aynı şekilde hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve 5-10 dakika bekletin. Kalıpları kadayıf kaselerinin içinden çıkarın. Şurubun içine alın, birer dakika bekletin ve çıkarın. Servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. İçlerine keşkül doldurun, üzerlerini Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.