Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kesme Kurabiye Tarifi

(0)
4 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Temel kesme kurabiye tarifi, bayatlamaz ve hazırlaması çok pratiktir. Kolay dilimleme için buzdolabında bekletilir.  

Yaklaşık 35 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kesme Kurabiye Tarifi

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
200 g yumuşak margarin veya tereyağı
100 g toz şeker
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta sarısı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, toz şeker, tuz, şekerli vanilin ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin. Hamurları ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

3

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

4

Süre sonunda hamurları buzdolabından çıkarıp bekletmeden bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıdığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.