Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kıbrıs Tatlısı

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nefis bir şerbetli tatlı tarifi. Kolay Kıbrıs Tatlısı nasıl hazırlanır?

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kıbrıs Tatlısı

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

4 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Üzeri için:

5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yemek kaşığı un
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
3 - 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Kalıp:

Kare pişirme kalıbı (28x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Kekin hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, galeta unu, öğütülmüş ceviz, Hindistan cevizi rendesi, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Süt, nişasta, un, toz şeker ve şekerli vanilini bir tencereye alın. El çırpıcısı veya kaşık ile topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Daha sonra orta ateş üzerine alın ve pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Daha sonra çırpma kabına alın ve mikserin orta devrinde 1-2 dakika çırpın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve orta devirde 3 dakika daha çırpın.

Soğuyan keki kürdan ile birçok yerinden delin. Üzerine soğuk şurubu her tarafına gelecek şekilde dökün. Şurubu çekmesi için 5 dakika bekletin. Üzerine hazırladığınız krem şantili karışımı yayın ve Hindistan cevizi serpin. Buzdolabında en az 4 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.