Bisküvileri iri parçalara kırın ve 5-6 adet kupa paylaştırın. Süt ve pudingi tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika soğutun ve kuplardaki bisküvilerin üzerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Toz şekeri metal bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan erittin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın. 5 dakika bekletip 1 su bardağı sütü ilave edin. Tekrar ocağa alıp karameller eriyinceye kadar karıştırın. Nişasta, yarım su bardağı süt, yumurta sarısı ve şekerli vanilini bir kaseye alıp iyice karıştırın. Hızlıca karıştırarak kaynayan karamelli süte ilave edin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Arada karıştırarak 10 dakika bekletin. Kremayı mikser ile 1 dakika çırpın. Karamelli karışımı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Yarısını kuplardaki pudinglerin üzerine yayın. Kalan karamelli kremaya labne peynirini ilave edin, kısa bir süre çırpın ve kuplara paylaştırın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Çikolatayı bıçak ile ince kesip kupları süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar