Flag

Kırmızı Soğanlı Patlıcanlı Pizza

6 dilim
Orta
140 dk.
Pizzada farklı lezzetler sevenler için ideal bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
2,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıtuz
1,5 çay bardağıılık süt
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üst malzeme
2 adetorta boy patlıcan
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 adetkırmızı soğan
150 gtulum loru
1 çay bardağısüt
1 çay kaşığıkekik
1 çay bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığıbiberiye

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, süt ve sıvı yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

4

Üzerinin hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp kabuklarını alacalı olarak soyun. 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Üzerini kapatacak kadar su koyup tuzu ekleyin ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda patlıcanı sudan çıkarıp eliniz ile hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın. Sıvı yağı bir tavaya alıp orta ateşte kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartın. Kırmızı soğanı ince olarak halka şeklinde dilimleyin. Tulum loru, süt ve kekiği bir karıştırma kabına alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın.

5

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp bir kez daha yoğurun ve 25x35 cm boyutlarında oval olacak şekilde açın. Hazırladığınız lorlu karışımı hamurun kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak sürün. Üzerine patlıcanları sıralayın. Kaşar peyniri rendesini yayın ve soğanları sıralayın. Biberiye serpin, 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.