Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kırmızı Soğanlı Patlıcanlı Pizza

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pizzada farklı lezzetler sevenler için ideal bir tarif.

6 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kırmızı Soğanlı Patlıcanlı Pizza

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
2,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Üst malzeme:

2 adet orta boy patlıcan
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kırmızı soğan
150 g tulum loru
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı biberiye

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, süt ve sıvı yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

4

Üzerinin hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp kabuklarını alacalı olarak soyun. 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Üzerini kapatacak kadar su koyup tuzu ekleyin ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda patlıcanı sudan çıkarıp eliniz ile hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın. Sıvı yağı bir tavaya alıp orta ateşte kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartın. Kırmızı soğanı ince olarak halka şeklinde dilimleyin. Tulum loru, süt ve kekiği bir karıştırma kabına alın. El çırpıcısı ile iyice karıştırın.

5

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp bir kez daha yoğurun ve 25x35 cm boyutlarında oval olacak şekilde açın. Hazırladığınız lorlu karışımı hamurun kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak sürün. Üzerine patlıcanları sıralayın. Kaşar peyniri rendesini yayın ve soğanları sıralayın. Biberiye serpin, 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.