Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık su ve 25 gram unu ilave edin. El çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Ilık su, ılık süt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve toz şekeri ekleyin. Kaşık veya spatula ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Unlanmış tezgaha alıp spatula ile alttan üste doğru katlayarak hamuru toparlayın. Karıştırma kabına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün. Eliniz ile yayarak kabın taban ve yanlarını yağlayın. Toparladığınız hamuru kaba alıp üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Beyaz peyniri tabağa alıp çatal ile iyice ezin. Üzerine ince doğranmış dereotu, karabiber, yumurta akı ve sıvı yağı ilave edip kaşık ile karıştırın.
2 adet fırın tepsisine kepek serpin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 220 °C
Turbo pişirme: 210 °C
Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve 4 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 14 cm genişliğinde oval şekilde açın. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak peynirli malzeme yayın. Hamurun kenarlarını kaldırıp malzemelerin üzerine kapatın ve eliniz ile bastırarak düzeltin. Kalan 3 hamuru da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine alın. Yumurta sarısını çatal ile karıştırıp hamur kısımlarına sürün. Tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp pidelerin kenarına tereyağı sürün. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
Yumurtalı pide hazırlamak için hamurları şekillendirip peynirli karışımı yaydıktan sonra 2 adet yumurtayı çatal ile çırpın, üzerlerine yayın ve pişirin.
İlgili Tarifler
Pizza, Pide
Pizza, Pide
Pizza, Pide