Flag

Kivili Rulo Pasta

Yaklaşık 12 kişilik
Orta
200 dk.
Kivi ve orman meyveli krem şanti ile hazırlanan renkli bir rulo pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıDr. Oetker Pandispanya Un
2yumurta
2 yemek kaşığısu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Dolgu
4 adetkivi
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1

Ön hazırlık

30x35 cm boyutlarında 2 adet pişirme kağıdı kesin ve birini fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pandispanya un, yumurta ve suyu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Fırın tepsisine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


İkinci pişirme kağıdının üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Kivilerin kabuklarını soyun. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı açın, pasta kremasını kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde pandispanyanın üzerine yayın. Kivileri içte kalacak olan kenara yan yana sıralayın ve rulo şeklinde sarın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve rulo pastayı süsleyin. Üzerine Antep fıstığı serpin ve buzdolabına alın. 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.