Korsan Kurabiyeler

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Süsleme Glazürü ile korsan şeklinde süslenen kurabiyeleri hazırlarken çocuklar çok eğlenecek.

Yaklaşık 25 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Korsan Kurabiyeler

Hamur için:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Portakallı Şeker

Süslemek için:

50 - 60 g bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
Renkli şekerlemeler

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, tereyağı, yumurta, şekerli vanilin ve portakallı şekeri ilave edip ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda hamurdan kulakları yapmak için ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların dışında kalan hamurları toparlayıp pişirme kağıdında kalan kesilen hamurları kağıt ile birlikte kaldırıp fırın tepsisine koyun. Ayırdığınız hamurdan çok küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını kürdan yardımı ile oyarak kulak şekli verin ve tepsideki hamurların kenarlarına yapıştırın. Kürdan ile çizerek göz ile ağızları yapın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

Kalan hamurları toparlayıp pişirme kağıdı üzerinde açın, aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu makas ile çok ince kesin. Kurabiyelerin üzerine korsan göz bandı ipleri ve saç şeklinde sıkın. Glazürler ve şekerlemeler ile süslemeyi tamamlayın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.