Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Krema Soslu Tarçınlı Çörek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kremalı sos ile servis edilen kahve ve tarçın dolgulu nefis mayalı çörekler.

8 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Krema Soslu Tarçınlı Çörek

Hamur:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
3 yemek kaşığı ılık su
3 - 3,5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
100 g oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1,5 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 çay bardağı esmer şeker
1,5 - 2 tatlı kaşığı tarçın
50 g eritilmiş tereyağı

Kremalı sos:

1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş krema
2 - 2,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 3 yemek kaşığı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, 3 su bardağını derin bir kaba alın ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine toz şeker, yumuşak tereyağı, ılık süt ve şekerli vanilini ekleyin. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Kahveyi mutfak robotunda toz haline getirin ve bir kaseye alın. Üzerine esmer şeker ve tarçını ekleyip kaşık ile karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Bir parçasını hafif unlanmış tezgahta 20x30 cm boyutlarında açın. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak eritilmiş tereyağından sürün. Esmer şeker, tarçın ve kahve karışımından bir miktar serpin ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu eliniz ile hafifçe yuvarlayarak 40 cm uzunluğuna getirin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz iki parçanın bir tanesini alıp ortadan ikiye katlayın, kendi etrafında burun ve bir ucundan başlayarak çörek şeklinde dolayıp kalıba koyun. Hamurun ikinci yarısını da aynı şekilde hazırlayıp yanına koyun. Kalan üç hamuru da aynı şekilde hazırlayıp kalıba sıralayın. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

5

Kremalı sosun hazırlanışı ve servis

Kremayı derin bir kaba alın. Üzerine pudra şekerini ekleyin ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız kremalı sosu çöreklerin üzerine dökün ve servis yapın.