1 su bardağı unu eleyin. Mayayı derin bir kaba alıp üzerine ılık süt, toz şeker ve elenmiş unu ilave edin. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın ve üzerini kapatıp 10-15 dakika bekletin.
Unu eleyin. Beklettiğiniz maya, yoğurt, bal, portakal ve limon kabuğu rendesi, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını derin bir kaba alın. El çırpıcısı veya kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru tezgaha alın. Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağından bir yemek kaşığı koyun ve yoğurarak yedirin. Tekrar 1 yemek kaşığı tereyağı koyup yoğurun. Tamamını yedirinceye kadar birer kaşık ekleyerek yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika daha bekletin.
Kuru üzümleri kaseye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu süzün ve kağıt havlu üzerinde bekleterek kurumasını sağlayın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 4 eşit parçaya bölün. Birini hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile 40 cm uzunluğunda ve 15 cm genişliğinde açın. Üzerine bir miktar kuru üzüm serpin. Hamuru uzun tarafından rulo şeklinde sarın. Birleşme yerini boydan boya parmaklarınız ile bastırarak yapıştırın. Ruloyu iki ucundan tutup ters yönlere doğru bükerek burgu şekli verin. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayıp iki burgu rulo hamuru yan yana koyun. İkisini birbirine dolayın. Bir ucundan başlayıp kendi etrafında dolayarak çörek şekli verin ve fırın tepsisine alın. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine alın. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürün. Toz şeker ve bademleri serpin. 20 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi