Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kremalı Çilekli Tart

(0)
4 7 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pastacı kreması dolgulu çilekli tart.

Yaklaşık 12 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kremalı Çilekli Tart

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

500 g çilek

Tartjöle için:

1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Tart kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Margarin, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tartı kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın ve tartın üzerine yayın. Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. Tartın üzerine sıralayın.

4

Tartjöle'nin hazırlanışı

Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile iyice karıştırın. Suyu da ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Karıştırarak 1 dakika soğutun ve kaşık yardımı ile çileklerin üzerine yayın.

Soğutup Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.