Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Margarin, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Hamuru tart kalıbına alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tartı kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın ve tartın üzerine yayın. Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. Tartın üzerine sıralayın.
Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Hazırlama:100 dk.Yaklaşık 12 dilim